• Hexite Software Blog Nieuws en berichten

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek staat centraal

Hexite Software heeft een onderzoekende houding. Onderzoek op zich levert alleen resultaten in theorie op, ons doel is vooral een resultaat wat op beide vlakken werkt. Een bedrijf heeft immers niks aan een onderzoek wat niet in de praktijk wordt gerealiseerd.

Het onderzoek wat wij verrichten is erg divers, van academic papers tot een heel praktisch haalbaarheidsonderzoek en zelfs gebruikersonderzoek. De diversiteit van de werkzaamheden zorgt voor plezier en diepgang. Zo kunnen wij een heel lastig optimalisatie traject op een wiskundige manier beschrijven. De oplossing kunnen we dan ook in de praktijk realiseren.

Het onderzoek wat we verrichten is in eerste instantie eigendom van het bedrijf waarvoor we het uitvoeren. Soms geeft het bedrijf aan dat we het onderzoek mogen publiceren. Voor elk gepubliceerd onderzoek maken we een conference paper om onze resultaten in het bedrijfsleven te presenteren.

Gespecialiseerd onderzoek

Software

Super snel en goed ingericht.

Hexite Software heeft een heel palet aan software-expertises in huis. Wij hebben de kennis van gecompliceerde software-architecturen. Onze developers zijn zeer ervaren in het ontwikkelen van software die schaalt en beheersbaar is. Jouw proces staat centraal.

Aan de andere kant hebben we ook software waar het procesmatige aspect minder aanwezig is. Intern vallen deze opdrachten onder “mathware”. Hexite Software is in staat om gespecialiseerde software te leveren met een complexe wiskundige achtergrond. Snelheid en correctheid van de software is prioriteit nummer een.

Artificial intelligence

Data wetenschap

De kunstmatige intelligentie tak van Hexite Software verzorgt procesmatige voorspellingen. We creëren een klimaat binnen het bedrijfsproces waar “process mining” zorgt voor de juiste input van een zelfdenkend algoritme.

U krijgt een dashboard met de “ruwe” data waarbij u per stap kan zien welke keuzes het algoritme maakt. Wij vinden het belangrijk dat de zelfdenkende algoritmes alleen een adviserende rol hebben. Desalniettemin hebben wij met succes conservatieve organisaties data-gedreven gemaakt.

Beveiliging

Hexite Software onderzoekt applicaties op beveiligingsfouten en verbeterpunten.  Omdat Hexite Software werkt met cutting-edge en bewezen producten is er een breed en diep begrip van “attack vectors”. Onze expertise op dit gebied ligt vooral op network en client security, waarbij we een totaal systeem doorlichten met standaard technieken. Daarbij zetten we ook de laatste kwetsbaarheden in om het systeem te testen.

Na de test publiceren we op een vertrouwelijke manier het onderzoek. In dit onderzoek staat een lijst met actiepunten en oplossingen. Dit onderzoek is onderbouwd met wetenschappelijke artikelen en praktische bevindingen. Op deze manier vinden we de balans voor het bedrijfsleven.

Een van onze laatste grote mijlpalen is de implementatie en combinatie van Webauthn en OAuth2 met een asymmetrisch validatiemodel. In een korte blogpost lichten we alles toe.

Meer weten

Graag.

Als je meer wilt weten over onze aanpak of gewoon zaken wilt doen, neem contact op. Dit kan je het beste doen via het formulier, telefoon of mail. We zijn echt niet bang om uitleg te geven over ons platform of kritische vragen te beantwoorden.

We zijn altijd bereid om advies te geven met betrekking tot jouw vragen of uitdagingen. Via direct contact zijn wij direct wat minder vaag over wat we precies leveren we kunnen dan precies laten zien wat jij aan ons hebt.