• Hexite Software Blog Nieuws en berichten

Realisatie privacygevoelige netwerk infrastructuur

servers

Privacygevoelige informatie moet goed worden beveiligd. Het beveiligen van informatie is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Aan Hexite Software de opdracht om de informatievoorziening van een klant (anoniem op verzoek) te beveiligen en verbeteren.

Inventarisatie netwerk hardware

Hexite Software is als eerste gestart met het inventariseren van het huidige netwerk. Daar kwamen we snel tot de conclusie dat er geen back-ups van de bestanden worden gemaakt, terwijl daar wel voor werd betaald. Daarbij was de fysieke backup-locatie in hetzelfde pand van de normale werkzaamheden. Als er dus een brand was uitgebroken waren deze backups niet meer terug te halen.

De privacygevoelige informatie (medische) was ook onvoldoende beschermd. Er was geen sprake van een datalek, maar er waren geen processen uitgeschreven en ingericht voor de omgang met deze data. In samenspraak met de klant hebben wij een testomgeving ingericht zonder privacygevoelige informatie.

Verbeterpunten softwarematig

Tijdens het testen van het intranet kwamen we een aantal problemen tegen, zoals: traag netwerk, haperende computers en gedateerde software. In eerste instantie was de scope van het project het netwerk verbeteren, echter was dit nu in samenspraak uitgebreid naar de software.

Realisatie netwerkinfrastructuur

De verbeterpunten zijn in kaart gebracht. Het is nu de taak van Hexite Software om een robuuste testopstelling in te regelen zodat de klant hiermee kan testen. Wij hebben dit opgeleverd met een Windows Active Directory service. Sommige personeelsleden maken gebruik van Apple producten; ook die zijn aangesloten op de Active Directory via het LDAP protocol.

Testen active directory

Na het testen van de Active Directory was de klant tevreden met het resultaat. Echter was de vraag of een mix van bestaande hardware en oude hardware nog kan worden ingezet. Het is natuurlijk zonde om een groot deel van nieuwe Macbooks en iMacs weg te gooien.

Realisatie partial cloud

Hexite Software heeft samen met de klant besloten om een “partial cloud” in te richten. Zo kan elk device via het LDAP protocol worden gekoppeld aan de cloud. Het resultaat is dat de oude hardware nog prima fungeerde als “doorgeefluik” naar de cloud. De Apple producten werken dus ook prima in een beheerde omgeving. De cloud functionaliteiten hebben de kosten van de vorige leverancier verlaagd en de snelheid verhoogd.

Resultaat

Een klant die hartstikke tevreden is met het opgeleverde werk. Wil jij ervaren wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van netwerk infrastructuur of clouddiensten? Neem dan direct contact op.