• Hexite Software Blog Nieuws en berichten

Webwinkel op maat met integratie ERP

Een webwinkel die volledig is geïntegreerd met het ERP-systeem. Dat was de vraag van Brover Bedrijfswageninrichting. Het systeem moet “live” configureerbaar zijn en uit te lezen. De filtermethodiek van de webwinkel direct in te stellen zijn door Brover en als laatste moet het systeem snel werken.

Inventarisatie digitaal bestelsysteem

Dat was de interne projectnaam bij Brover die Hexite Software snel heeft overgenomen. In eerste instantie zijn wij begonnen met de inventarisatie van de huidige systemen bij Brover. Tijdens de systeeminventarisatie kwamen we in aanraking met Gilde Software, de leverancier van het ERP-systeem.

Gilde Software heeft Hexite Software een REST api aangeleverd waarbij direct SQL query’s in een JSON formaat worden verwerkt. Bij het controleren van de API is Hexite Software een aantal beveiligingsfouten tegengekomen zoals remote execution. Na het rapporteren van de beveiligingslekken heeft Gilde Software de beveiligingsfouten opgelost.

Bestelsysteem met dynamische filter

Een van de eisen van het bestelsysteem was de dynamische selectie van “groepen”. We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van wat plaatjes.

Per voertuigtype zijn er oneindig veel combinaties van “als dit, dan dit”. Het digitaal bestelsysteem kan zelf aangeven welke combinaties wel en niet zijn toegestaan, dit scheelt een hoop tijd met het opbouwen van de structuur. Met de huidige filteropzet kan een gebruiker nooit een onjuiste keuze maken.

Eindeloos configureren

Het is dus mogelijk om aan de fysieke voertuigeigenschappen een resultaat met de juiste artikelen te genereren. Nu is het belangrijk om verder “in te kunnen zoomen” op specifieke groepen zoals vloeren of zijwanden. Dit is mogelijk met de “bovenbalk”, een verkoper of magazijnmedewerker, die gebruik maakt van het systeem weet precies waarop gezocht moet worden.

De makkelijke filterconfiguratie toont specifieke en diepgaande informatie mits dat nodig is.

De klant is in staat om zijn huidige configuratie op te slaan als offerte, zodat deze later opgehaald kan worden.

Automatisch verwerken bestellingen

Als de gebruiker van het bestelsysteem of online shop een bestelling plaatst wordt deze automatisch naar het ERP-systeem gestuurd. De bestelling wordt dan automatisch aangemaakt binnen het systeem. Zo hoeft het administratief personeel geen extra handelingen te verrichten bij online bestellen.

Autorisatie en authenticatie met oauth2

Wil jij een online webwinkel met koppeling?

Neem contact op met Warner, die kan alles vertellen over webshops en integraties.

kotka

    Geef een reactie

    Your email address will not be published.

    You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *